De Moord op Olof Palme

Boek over moord op Olof Palme

Boek moord Olof Palme10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost is het eerste Nederlandse boek over de moord op Olof Palme dat een groot aantal sporen en theorieën over dit onopgeloste misdrijf onderzoekt.

In tien hoofdstukken, een proloog en een epiloog reconstrueert Marc Pennartz de toedracht van de moord op de Zweedse premier. Hij volgt de vele sporen en geruchten, analyseert waar het onderzoek faalde en beschrijft de haat-liefdeverhouding van Zweden met Olof Palme.

Ook verhaalt dit boek over twee mannen die Christer heetten. De ene werd eerst als zondebok naar voren geschoven en werd daarna een cultfiguur, de andere was voor insiders de echte hoofdverdachte en bleef tot voor kort buiten het zicht van de media. De moord op Olof Palme is de beroemdste cold case van Europa, maar zou geen cold case hoeven zijn.

Marc Pennartz, die vroeger over strafrecht en criminaliteit publiceerde voor het reclasseringsblad Vrij Spraak, woonde lange tijd in Zweden. Daar volgde hij de zaak-Palme van nabij.

Reacties in de media

“Tijdens het lezen val je van de ene verbazing in de andere en denk je regelmatig: hoe is dit in vredesnaam mogelijk in een Westers, en ontwikkeld land?”, schreef de Thrillerlezersblog kort na verschijnen over dit boek.

Het gezaghebbende NOS-radioprogramma Met het oog op morgen nodigde auteur Marc Pennartz uit voor een gesprek op de dertigste verjaardag van de moord. Ook de VRT, de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, twee van de grootste kranten van België, interviewden Pennartz.

Sverige Kuriren, het tijdschrift van de Zweeds-Nederlandse Vereniging, meende dat het boek bijna leest als een thriller “totdat je na een stuk gelezen te hebben weer realiseert dat dit echt is gebeurd en nog steeds bezig is, omdat het onderzoek nog steeds loopt.”

Waar is het boek te koop?

10 Redenen Waarom Zweden De Moord Op Olof Palme Niet Oplost is in gedrukte versie (288 pagina’s, paperback, 32 foto’s) onder meer te koop bij Bol.com, De Groene Waterman en Amazon.co.uk. U kunt ook terecht bij Amazon Duitsland of desgewenst Amazon Frankrijk.

E-bookversies zijn onder meer te koop via Amazon Nederland (voor Kindle), Bol.comiBooks, Kobo en Smashwords (diverse formaten, waaronder epub). Via Smashwords is het mogelijk om de eerste 20 procent van het boek kosteloos te lezen!

Een volledig overzicht van alle verkoopadressen staat op de site van Marc Pennartz.